Odoo afbeelding en tekstblokEen nieuw grensoverschrijdend initiatief


De regio Kempen strekt zich uit over drie provincies in België én twee in Nederland en herbergt heel wat interessante orgels. Het valt op dat er in België meer oudere instrumenten staan dan in Nederland.

Uit de 17de-eeuw dateert het orgel van Geel Bel, van Turnhout en het nog te restaureren vroegbarokke orgel in Mol, uit de 18de-eeuw de orgels van Vosselaar, Dessel, Herentals en het Turnhoutse nog te restaureren Van Peteghem-orgel uit 1776.

In Nederland ligt het accent dan weer op de 19de eeuw met pareltjes in Hilvarenbeek, Nederweert en Vessem en op de 20ste eeuw met Bergeijk en het monumentale orgel in Eindhoven. En dan vergeten we nog de nieuwgebouwde instrumenten in Achel, Averbode en Hoogstraten. Kortom, de Kempenaar mag best fier zijn op zijn orgelpatrimonium.

Deze publicatie heeft niet de encyclopedische volledigheid nagestreefd. Het is een nieuw initiatief dat op korte tijd tot stand gekomen is en dat in de eerste plaats de orgelliefhebber erop wil wijzen wat er rond hem en net over de grens allemaal leeft. Meer nog, we hopen dat we u volgend jaar een brochure kunnen aanbieden die nog een pak omvangrijker zal zijn.

Laat u dus verleiden door het gevarieerd aanbod van concerten op 14 Kempische locaties: van barok tot romantiek, van vierhandig tot samenspel, van Gregoriaans tot filmmuziek, van Fandango tot improvisatie, van Bach tot Beatles, … zoek de verwondering op bij de buren!

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen
Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Download gratis de brochure in pdf